Moonfestival tur til Luodai ancient town + Jinlong Great Wall

Caterpillar Class 1 og 2

black and white

Indias to klasser på D&J hedder Caterpillar Class 1 & 2. Det er to klasser med ca. 25 elever i hver, og alle børnene er omkring 3-års alderen. Frederikke og jeg møder på D&J kl.8 for at modtage børnene ved at sige goodmorning til alle, selv de elever som ikke er vores egne. Så fra kl.9-12 underviser jeg i Caterpillars 1, hvor jeg har circletime (engelsk undervisning) i 35-40 min, efterfulgt af centertime hvor vi lærere er spredt ud til hver sit bord med en aktivitet. Så får børnene en snack, hvorefter vi går udenfor og leger eller laver idræt/dans med børnene indenfor. Kl.11.30 er der frokost, og så fra kl.12-15 har vi siesta hvor vi har fri. Fra kl.15-17 er jeg så i Caterpillar 2, hvor jeg har circletime, og derefter leg med børnene. Nogle dage læser jeg en bog højt for børnene, imens vi venter på aftensmaden som er kl.16.30. Tirsdage og torsdag har jeg afterschool class hvor jeg skal lære de ældre børn alfabetet, hvilket er fra kl.17.20-18.10.

snap

Caterpillars 1

Her er mine kinesiske lærere Rachel, Lily og Coco. Her snakker Rachel og Lily engelsk, og de er et godt team som oversætter min engelsk undervisning sammen. Børnene i denne klasse er meget søde, og deres engelskniveau er højere end den anden klasse. Jeg ved ikke helt hvorfor, men børnene her er mere motiveret, og deres engelsk lyder bare bedre end i Caterpillars 2. I denne klasse er der især nogle stykker, som har stjålet mit hjerte blandt børnene. Der er Solo, en lidt uartig dreng, men som krammer mig konstant og smiler så sødt. Der er Lucy, den nye pige som altid fælder en tåre når hun kommer, men efter nogle minutter er så glad man ikke skulle tro at hun nogensinde var ked af det. Så er der Rae, en pige der bare smiler og griner konstant, og som elsker at rede mit hår igennem med en plastik klods. Ihh og der er Angel, den mindste pige i klassen, som i sandheden er en lille engel. Jeg holder uden tvivl af alle de skønne børn, og jeg elsker hvordan de bare snakker løs til mig på kinesisk imens de smiler og ler, uden at jeg har den fjerneste idé om hvad de snakker om.

Børn på legeplads

Caterpillars 2

Her er mine kinesiske lærere Sandy, Apple og Lisa. Her er Sandy oversætteren, og Apple snakker også lidt engelsk, men ikke godt nok til at oversætte. Lisa forstår intet engelsk overhovedet, men er sød og giver mig altid en masse rosiner og pecannødder 🙂 Apple er nok den lærer på skolen som minder mig mest om mig selv, og selvom vi til tider har svært ved at forstå hinanden, så griner og pjatter vi ekstremt meget sammen. Vi har begge lige pandehår, og af denne grund kalder hun mig til tider sin søster. I denne klasse er engelsk niveauet nogenlunde, men da jeg underviser børnene lige efter deres lur, er de ofte lidt trætte og rastløse. Ligesom i den første klasse har jeg også nogle stykker her, som bare er så bedårende at de fortjener at blive nævnt. Der er Mars, som uden tvivl er et af de sødeste børn nogensinde. Hans bedstemor elsker ham så højt, og klæder ham i de mest nuttede outfits, som en lille dukke. Der er Linda, som er utrolig god til engelsk, og som er den første til at kramme mig når jeg kommer ind af døren. Der er Selina, en lille bandit som aldrig spiser sin mad op, og derfor skal jeg fodre hende stort set hver aften, men det er hyggeligt og hun er så kær. Og så er der Thomas, en ny dreng i klassen som ikke forstår en brik af engelsk, men som vinker og smiler til mig konstant. Jeg kan ikke gøre andet end bare at smile og vinke tilbage haha.

 

Her er en lille liste med facts om klasserne:

  • Tre-årige er dårlige til at sætte den rigtige sko på den rigtige fod
  • I begge klasser har en elev lavet en lort midt på klasselokalets gulv, og forsøgt at holde det hemmeligt
  • Kinesiske børn elsker snapchat filtre, især den med hunden
  • Ud af klodser bygger de fleste drenge pistoler, og de fleste piger mobiltelefoner
  • Deres livret på skolen er dumpling soup med kartofler til
  • Frozen på kinesisk og Totoro sangen er på repeat i klasselokalerne
  • Kinesiske piger har de sejeste frisurer nogensinde #hairgoals

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Moonfestival tur til Luodai ancient town + Jinlong Great Wall