Weekendshygge med Jen - vores kinesiske ven

Moonfestival på landet

Så fik vi oplevet den kinesiske Moonfestival og i den anledning fik vi og resten af kineserne fri torsdag og fredag d. 15+16 september. Vi var så heldige at blive inviteret ud på en kiwifarm af en af lærerne Selene fra D&J. Hendes familie boede på denne kiwifarm midt ude i ingenting, så hun skulle hjem og fejre helligdag med dem med og spurgte om vi ville med. Vi blev vildt glade, da vi selv ikke havde nogle planer, og glædede os til at se den mere landlige del af Kina. Selene advarede os om at hendes familie ikke snakkede engelsk, og at badeværelset var lidt primitivt og derfor ikke havde noget bad. Vi nikkede blot til Selenes kommentarer, og torsdag morgen var vi klar til et nyt eventyr ude i det kinesiske landskab.

I en proppet bus som burde tage 40 min, nåede vi frem til den tætteste landsby til hendes families farm på to timer pga. trafikken i helligdagen. Da vi stod af bussen følte vi os mere ‘out of place’ end vi i forvejen gjorde i Qionglai, folk stirrede enormt meget på os, men de fleste smilte så vi kunne se deres manglen på tænder. Hendes far kom og hentede os kort tid efter i hvad vi på bedst mulig måde kan beskrive om en pick-up scooter, som vi skulle sidde i bagpå. Det var noget af en oplevelse, og da hendes far røg cigaretter imens han kørte fik India skod fra cigaretten i øjet. Efter en meget bumpy køretur kom vi ud til kiwifarmen som vitterligt var i midten af ingenting.

Hjemme på farmen ventede hendes mor og gravide søster på os, og var meget imødekommende og glade for at se os. Selene gav os en tur rundt i huset og på farmen, og viste os hvor vi skulle sove – vi ville sove på hendes søsters værelse (siden søsteren bor hos sine svigerforældre med sin mand). Efter turen spurgte vi dog undrende hvor toilettet var henne, for det mente vi ikke at vi havde stødt på. Selene svarede jojo det havde vi set, det var rummet med geden. Vi kiggede på hinanden, og så svarede nååååår okay, det havde vi ikke lige opfattet. Toilettet var simpelthen et hul i jorden ved siden af en levende ged. Selvom geden var sød, synes især India at den var lidt creepy, især når man skulle tisse i tusmørke ved siden af den gumlende MEGET nysgerrige ged der flere gange prøvede at hoppe over dens indhegning. Geden var dog ikke det eneste dyr på farmen, hvilket Frederikke elskede, da hun elsker alle dyr 🙂 Der var store grise, baby grise, tre hunde (som var lænkede og i bur, da de bed fremmede), en kat, ænder og høns. Så det var som på en rigtig farm.

dyr natur

 

I løbet af dagen farede både Selene og hendes familie rundt for at forberede aftenmåltidet (denne kinesiske helligdag svarer til den danske juleaften) og hver gang vi spurgte, om vi skulle hjælpe til med noget, fik vi at vide, at vi bare skulle tage en slapper og føle os hjemme. Så vi sad hele dagen inde i “stuen” og så kinesisk TV og gik lidt rundt på farmen blandt dyrene. Selene er også rigtig god til at male og har udsmykket gården med malerier malet direkte på væggene og dørene, så vi fik også noget af tiden til at gå med at beundre dette. Det eneste vi fik lov til at hjælpe med var sushien, så den sad vi og lavede inde i stuen foran TV’et blandt en masse fluer (lækkert). I Kina spiser de sushi på en anden måde, da de godt kan lide sushi med frugt og pølser i – ret spøjst og ulækkert (kan bedre lide rigtig japansk sushi, men kinesere skal åbenbart lave alt på en kinesisk fortolket måde).

natur maleri

Det blev endelig aften og stuebordet var blevet sat ud i gården med en masse små taburetter rundt om og en masse naboer var dukket op for at spise med. Der var stillet en masse råt kød og grøntsager frem og så sad vi rundt om en grill, som vi skulle stege vores mad på. Jeg vil ikke forbinde dette aftensmåltid med et festmåltid, da det hele var lidt for kinesisk og jeg blev ret taknemmelig for den kinesiske sushi, vi selv havde lavet. Jeg fik prøvet en masse nye “ting” fra dyr, jeg aldrig havde smagt før, men jeg hældte allermest til sushien. Alle kineserne synes maden var herlig og de spiste og spiste til langt ud på aftenen. I løbet af aften blev drikkevarerne også stærkere og stærkere, så de kinesiske mænd var godt kørernde. Mens kvinderne var inde i køkkenet for at forberede mooncakes (desserten), så sad vi med de meget fulde kinesermænd, der ikke kunne andet engelsk end “cheers”. Vi fik lært dem at sige “skål” og de synes virkelig, vi var aftenens sjove indslag, da vi drak øl sammen med dem og sagde “skål” og “bottoms up”. Vi var de første, der gik i seng ved 12-tiden, fordi vi var smadret oven på en laaang dag med så mange indtryk. Selene havde arrangeret fodbad til os, før vi gik i seng – vi blev virkelig behandlet som konger.

mad

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekendshygge med Jen - vores kinesiske ven