Moonfestival på landet

Moonfestival tur til Luodai ancient town + Jinlong Great Wall

Lørdag d. 17. september havde tre af lærerne fra vores skole (Selene, Vicky og Apple) arrangeret at vi skulle på en endagstur med dem til Luodai ancient town og den falske kinesiske mur kaldet Jinlong Great Wall. Vi var meget spændte på denne tur, da vi som alt andet i Kina ikke vidste hvad vi skulle forvente. Da vi blev hentet af en stor bil om morgenen, fik vi af vide at vi hver skulle give Apple 200 RMB som skulle være vores betaling for transport hele dagen (vi havde privat chauffør), alt mad samt indgang til muren. Det viste sig faktisk sidst på dagen at vi ikke engang fik brugt de 200 RMB pr. person, så alle fik 20 RMB tilbage, så 180 RMB for en hel dags aktiviteter samt MASSER af mad. Kina er altså bare billigt.

Til venstre: turens crew.  Til højre: the ladies of the crew

Til venstre: turens crew.
Til højre: the ladies of the crew

Vi kørte først hen til Luodai ancient town, som lignede den anden ancient town vi allerede havde set, men havde stadig sin egen charme. Apple som havde stået for turens aktiviteter havde også inviteret tre af hendes venner fra Chengdu til at møde os ved byen. Det var to fyre uden engelske navne og en kvinde som blev kaldt Chile. De var alle tre enormt søde, men kunne ikke snakke engelsk, så blev mest bare til smil og vink.

billede 2

Der blev konstant taget billeder - fra alle vinkler!!

Der blev konstant taget billeder – fra alle vinkler!!

I Luodai gik vi rundt og fik smagt på en masse forskellige snacks, svinekød på grillspyd, sort tofu (som stank), stegte kartofler i sukker og chili (vores personlige kinesiske favorit snack, som vi ofte får), havtorn med karamelliseret sukker på og kinesisk softice med chokokugler og chokoladesovs. Luodai var mest af alt en mulighed for kineserne at hive selfiestangen op, og der blev taget utroligt mange fotos. Drengene blev vores personlige fotografer, og da vi alle piger havde købt blomsterkranse, var det bare nu der skulle knipses løs. Efter en længere fotosession gik vi rundt i byen og så blandt andet en lille petting zoo med aber, llamaer, kaniner, geder m.m. Til frokost fik vi nudler med grøntsager, imens vi diskuterede hvilke kinesiske celebrities vi kendte. Det endte med at blive til Bruce Lee, Jackie Chan og Jet Li som vi vidste hvem var, men der er sikkert mange flere. De kendte til H.C. Andersen (han er da en celebrity!). Efter frokost hoppede vi i vores store bil og kørte mod Jinlong Great Wall.

Nederste højre billede: India, der dramatisk prøver at forklare James Bond

Nederste højre billede: India, der dramatisk prøver at forklare James Bond

Jinlong Great Wall forklarede Apple som en lille Great Wall, og at det var en kopi af den ægte mur, men i meget mindre format. Så vi tænkte fint, den klarer vi da på ingen tid. Bare fordi det var en mindre version af den kinesiske mur betyder det dog IKKE at den var lille, for hold da helt mavle den mur var stejl med 5000 trappetrin. India blev knaldrød i hovedet, et syn som kineserne grinte af da de ikke selv blev røde i hovedet. Frederikke blev også lidt rød i hovedet, men ikke så slemt. Muren gik op ad af et bjerg, og på toppen af bjerget var et buddhistisk tempel. På toppen havde vi alle det så varmt, at vi fejrede vores mål med en is. Forinden indgangen af templet var en ønskebrønd med en Buddha, hvor hvis man fik sin mønt i hans krukkehul, var man meget heldig og måtte lave et ønske. India fik sin 1 krone i krukken, og ønskede selvfølgelig et storslået ønske (som forblives hemmeligt). Frederikke der er fascineret af de kinesiske drager i Kinas arkitektur og dens symbolik, fik fanget en masse drager på sit kamera. Efter vi havde studeret templet og fået os kølet lidt ned, begyndte vi at gå ned af muren igen. Nedstigningen var heldigvis meget mere behagelig end på vej op, og på ingen tid var vi nede på fastlandet igen.

billede 6

billede 7

Vi kørte ind til et større restaurant område, og stoppede for at få aftensmad og afslutte en god dag sammen. Det bedste vi fik her var nok de små søde kartoffel pandekager som de laver ofte her i Kina (D&J laver dem også godt), som vi guffede i os. Vi skålede alle i peanut-te (selv chaufføren som var sammen med os hele dagen), og afsluttede en fantastisk dag sammen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Moonfestival på landet