Highlights fra Golden Week i Chengdu

En dag med Teddybear-børnene

bbbb1

Frederikke har fået fornøjelsen af de to Teddybear-klasser eller rettere sagt babyklasserne – de 2 mindste klasser i børnehaven. Der er ca. 20 børn i hver klasse og 4 kinesiske lærere tilknyttet hver klasse, hvor én af dem er engelskoversætter.

Centertime

Centertime

Om formiddagen er Frederikke i Teddybear 1 klassen, hvor vi starter med at spise morgenmad, der altid består af risgrød og en mærkelig form for “brød”. Herefter er der centertime, hvor børnene kan vælge imellem at lave forskellige aktiviteter som at tegne, male eller bygge med klodser. Efter centertime er der outsidetime, hvor der er fri leg. Når vi kommer ind igen er der 40 minutters circletime (engelskundervisning) efterfulgt af storytime helt frem til frokost kl. 11:30.

bb5

Så er der 3 timers siesta, hvor børnene sover eftermiddagslur helt frem til kl. 14:50.

Om eftermiddagen er Frederikke i Teddybear 2 klassen, hvor vi følger helt samme program som om morgenen, bare uden centertime.

Teddybear 1:

I denne klasse hedder de kinesiske lærere Zoe, Alicia, Yoyo og Alice. Alice er engelskoversætteren, men hendes engelsk begrænser sig, så det er ofte svært at kommunikere, hvilket til tider kan være ekstremt frustrerende. De andre lærere forstår ikke et ord engelsk, men de øver sig sammen med de små børn under circletime. Selvom det er svært at kommunikere, så er de altid søde til at give mig kinesiske snacks, som de selv har med hjemmefra og de lader altid mig tage mad først.

Teddybear 1

Teddybear 1

Børnene i denne klasse er meget vilde i forhold til Teddybear 2. De løber rundt og laver markant mere ballade. Klassens største ballademager er Jason. Der går ikke 10 minutter, uden Jason har fundet på et eller andet, der driver lærerne til vanvid. Alligevel slipper han altid af sted med sine narrestreger, da han er Alice’s (klassens overlærer) favoritbarn. Narrestreger som Jason kan finde på, er at løbe væk fra klassen og ind i andre klasser, hvor han bliver, indtil vi kommer og henter ham. En af de andre børn er Angel, der helt modsat Jason, altid er en rigtig engel. Hun virker meget mere moden end de andre børn og trækker mig altid over til oplagstavlen med billeder af klassens børn, så jeg kan hjælpe hende med at lære de andre børns engelske navne. Så er der den yderst populære, meget generte dreng, Simba, som alle pigerne sværmer om. Det er dog Annie, der har vundet ham og de går altid rundt hånd i hånd.

 

Teddybear 2:

I denne klasse hedder de kinesiske lærere Selene, Amanda, Vicky og Lisa. Lisa er engelskoversætteren og hendes engelskkundskaber er markant bedre end Alice’s. Selene taler også virkelig godt engelsk, så det er i det hele taget meget lettere at kommunikere i denne klasse.

Teddybear 2

Teddybear 2

Børnene i denne klasse er meget mere stille og rolige i forhold til den anden klasse. Der er den meget søde Krystal, der altid siger “Heeello” mindst 100 gange, når jeg kommer ind. Så er der lille søde Aidan, som er alle lærernes lille darling. Han går ofte rundt i sin egen lille drømmeverden og snakker med sig selv. Da jeg spurgte lærerne hvad han sagde, rystede de bare på hovedet og sagde, at han havde opfundet sit eget sprog.

 

Ekstra:

  • Da vi startede hos D&J, var deres nye børnehaveår netop begyndt måneden før, hvilket betød, at mange af børnene i mine klasser var nye og derfor endnu ikke havde fået et engelsk navn. Jeg fik derfor lov til at navngive samtlige af børnene. 😀
  • Den måde de skræmmer børnene på, især ballademageren Jason, er at true dem med at sige, at Chris tager dem med hjem til USA. Jason hopper hver gang på den tomme trussel og opfører sig herefter artigt i op til 10 minutter.
  • Børnene i Teddybear 2 synes, at noget af det sjoveste er, at tørre borde af… Nogle gange kan de finde på at hælde vand udover bordet med vilje for at få lov til at tørre det op med en klud.
  • De har engang tapet ballademageren Jerry fra Teddybear 2 fast… stakkels dreng 🙁

jeeeerry

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Highlights fra Golden Week i Chengdu